Cum sa nu faci ca toata lumea?

Schimbari ale locului de munca ni se intampla noua tuturor. Unele vin natural, dorite, altele vin brusc, nedorite, ne gasesc nepregatiti si ne dau viata peste cap.

Noi, sportivii, evident ne aflam intotdeauna in cea de-a doua categorie. Exista o vorba: sportivii mor de doua ori in viata, iar prima moarte este in momentul in care isi incheie cariera sportiva. Dar bineinteles, diferenta o face intotdeauna pregatirea vietii de dupa incheierea carierei sportive.
Iar daca urmezi pasii necesari si esti ghidat spre inceperea unei noi cariere, poate chiar in afara sportului, se poate intampla ca ceea ce iti alegi tu, altii sa o faca deja. Si asta e partea buna, mai ales cand ai un mentor, un coach sau persoane ce te sustin, persoane de la care poti invata.
Dar, fara a fi pesimisti, de cele mai multe ori intalnim situatii in care persoane din jurul nostru, poate cele de la care avem cele mai mari asteptari in a ne sustine, nu ne sunt de ajutor, mai mult, ne pot demoraliza si ne aduc in punctul in care noi vom simtii ca ceea ce ne dorim sa facem, altii o fac mai bine deja, ca nu vom avea succes, ca nu mai e loc si pentru noi.

Intr-adevar, e greu sa gasim un job care nu exista iar sa fim noi cei care l-am inventat.

Personal am trecut prin aceasta situatie de confuzie, de nesiguranta.

Cum am depasit-o? Cum am ales sa fac ceva ce nu face toata lumea?
Pe scurt, povestea mea a inceput asa:
In 2014, am inceput Global Talent Sourcing. Pentru ca aveam acumulata, inca de pe vremea cand jucam, experienta in a ajuta sportivi sau echipe sa faca transferuri, mi-am ales asta si ca meserie.
Dupa o scurta perioada, mi-am dat seama ca sportivii au nevoie de o sustinere mult mai mare, ca problemele lor sunt mult mai diverse. Si acelasi lucru il pot spune atat despre persoanele ce conduc cluburi sportive sau chiar antrenori. Astfel ca, am hotarat, sa imi urmez dorinta de a fi un real suport acestor oameni asa cum pot si stiu eu mai bine.
Si cum as putea sa o fac mai bine, decat sa imi urmez propia misune sa caut sa acumulez cunostiintele necesare, sa urmez cursurile potrivite mie, sa imi creez serviciile asa cum cred si simt eu ca e mai bine.
Lucrez de trei ani ca agent sportiv, iar faptul ca abordarea mea este diferita, nu va fi niciodata vreun semn de intrebare pentru mine. In plus, progresul clientilor mei este validarea de care am nevoie si nu sfaturile “prietenilor”.

E foarte important sa fii constient de cum te pot influenta persoanele din jur. Eu folosesc un exercitiu foarte simplu dar de mare ajutor pentru a fi constienta de felul in care cei din jur ma pot influenta. Imi poti trimite un mesaj (formularul contact) si vei primi acest exercitiu.

Asadar, te provoc sa ai incredere in tine si sa faci totul cu pasiune si multa munca, exact asa cum ai facut-o si in sport. Nu incerca sa faci cum face toata lumea, nu te gandi ca ceea ce vrei tu sa faci, altii o fac deja, sau pe drumul pe care tu mergi, altii au ajuns la destinatie. Invata lectiile, fii tu, autentic, puternic, hotarat si iti vei atinge potentialul, oricare ar fi acela.

Succes!