Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації
Слава Україні, слава нації і пиздець расийськой федерації

Яку платформу CMS використовувати для створення свого сайту?

Платформа CMS (система керування контентом) дозволяє легко створювати веб-сайти на laravel до прмієра, не розуміючи жодного коду (принаймні мірі, більшість із них). Доступно безліч варіантів CMS, а це означає, що вам може бути складно вибрати найкращу CMS для ваших потреб.

Що таке платформа CMS?

Платформа CMS (платформа системи керування контентом) – це частина програмного забезпечення, яка дозволяє легко керувати контентом та створювати веб-сайт.

Зазвичай веб-сторінки пишуться мовами програмування HTML, JavaScript та CSS. Якби ви створювали веб-сайт без платформи CMS, вам потрібно було б вивчити ці мови та написати багато коду.

Платформи CMS вирішують цю проблему, дозволяючи створювати веб-сайти без написання коду чи вивчення програмування.

Якщо, звичайно, ви не шукаєте CMS, зручна для розробників, що означає, що ви вже вмієте кодувати.

Як вибрати найкращу платформу CMS для вашого сайту

Існує безліч різних платформ CMS, тому яку з них вибрати? Основні фактори вибору:

  1. Легкість використання
  2. Варіанти оформлення
  3. Переносність даних
  4. Розширення та доповнення
  5. Можливості допомоги та підтримки

Скільки це коштує?

Деякі платформи CMS повністю безкоштовні. Інші стягують щомісячну платню. Навіть із безкоштовними платформами CMS вам часто доведеться платити за сторонні розширення, дизайн та/або послуги веб-хостингу, веб агентства.

Маючи це на увазі, погляньмо на кращі платформи CMS на вибір.

WordPress.org

WordPress.org – наш вибір номер один для кращої платформи CMS. Це найпопулярніша у світі програма CMS, де працює близько 35% всіх веб-сайтів в Інтернеті.

Важливо не плутати WordPress.org із WordPress.com. WordPress.org – це безкоштовна CMS з відкритим вихідним кодом, спочатку розроблена для ведення блогів, але тепер вона використовується на всіляких веб-сайтах/інтернет-магазинах. WordPress.com – це платформа для хостингу блогів.

Плюси

  • WordPress пропонує гнучкість та свободу створення будь-якого типу веб-сайту (інтернет-магазин, сайт аукціону тощо).
  • Не вимагає будь-яких технічних навичок або знань у галузі програмування. Редактор блоків WordPress дозволяє легко створювати чудові сторінки на вашому сайті.
  • У вас є повна свобода заробляти гроші в Інтернеті зі свого веб-сайту будь-яким зручним для вас способом.
  • Доступні тисячі тем і плагінів WordPress, як платних, так і безкоштовних. Вони дозволяють додавати на сайт всілякі корисні доповнення, такі як контактні форми, фотогалереї та багато іншого.
  • WordPress дійсно добре розроблений для пошукової оптимізації (SEO). Створювати зручні для SEO URL, категорії та теги для ваших повідомлень легко. Ви також можете вибрати один з безлічі SEO плагінів, які допоможуть вам зробити більше.
  • Навколо WordPress існує величезна та підтримуюча спільнота, оскільки це CMS з відкритим вихідним кодом.
  • WordPress пропонує більшу розширюваність, що робить його ідеальною платформою CMS як для новачків, так і для розробників.
  • WordPress дозволяє завантажувати весь ваш контент у форматі XML, що спрощує перехід на іншу систему в майбутньому, якщо ви вирішите це зробити.

Мінус

  • Вам потрібно буде налаштувати свій хостинг та доменне ім’я, і ​​ви відповідатимете за такі речі, як безпека та резервне копіювання.
  • Оскільки WordPress пропонує так багато варіантів і таку велику гнучкість, іноді це може здатися трохи лякаючим, коли ви тільки починаєте. Ось чому багато новачків використовують плагіни для WordPress.

Ціноутворення

Сам WordPress нічого не вартий. Однак вам знадобиться доменне ім’я (близько 9-15 доларів на рік) та обліковий запис хостингу з веб-хостингом, який може запускати WordPress (зазвичай від 7,99 доларів на місяць).

WordPress.com

WordPress.com – це комерційна розміщена версія WordPress. Його легко сплутати з WordPress.org, який є автономним WordPress з відкритим кодом.

З WordPress.com ви отримуєте універсальну CMS платформу, розміщену для вас. Ви можете придбати доменне ім’я або використовувати безкоштовний субдомен із брендингом WordPress.com.

Плюси

  • Почати роботу з WordPress.com дуже просто. Ви можете легко додавати та редагувати контент, і новачки, як правило, знаходять цю CMS простий у використанні.
  • Ви можете створити магазин на вордпрес абсолютно безкоштовно. Однак, можливо, ви захочете заплатити хоча б за найдешевший план, щоб ви могли використовувати власне доменне ім’я.
  • Для вашого сайту WordPress.com доступні різні теми (дизайни). Ви можете легко перемикатися між ними на панелі інструментів WordPress.com.
  • У міру зростання та популярності вашого сайту ви можете перейти на новий тарифний план. Є багато варіантів, включаючи тарифний план із функціями електронної комерції.
  • WordPress.com має вбудовану аналітику, що означає, що ви можете бачити статистику про те, скільки людей відвідують ваш сайт на своїй панелі інструментів. Це означає, що ви не можете використовувати Google Analytics, якщо у вас немає бізнес-плану.
  • У майбутньому досить просто перейти з WordPress.com на WordPress.org, якщо ви вирішите перейти на більш потужну та гнучку CMS.

Мінус

  • WordPress.com має обмежені можливості монетизації навіть за наявності бізнес-плану.
  • Ви не можете додати власне доменне ім’я, якщо не заплатите хоча б за найдешевший платний план.
  • Хоча є плагіни, які ви можете використовувати для свого сайту WordPress.com, їх не так багато, як для WordPress.org.
  • У вас немає повного контролю над своїм сайтом, як WordPress.org.

Ціноутворення

Доступний безкоштовний план WordPress.com, але якщо вам потрібне власне доменне ім’я (і ви не хочете, щоб WordPress розміщував рекламу на вашому сайті), вам потрібно вибрати один із їхніх платних планів.

Найдешевший – 48 доларів на рік (4 долари на місяць), або ви можете перейти на інші плани, включаючи план електронної комерції для інтернет-магазинів за 540 доларів на рік (45 доларів на місяць). Крім цього, є варіанти WordPress VIP, які пропонують додаткові функції.

Яка платформа CMS найкраща?

Ми вважаємо, що WordPress.org – одна з найкращих платформ CMS та конструкторів сайтів у світі. Більше 35% всіх веб-сайтів в Інтернеті працюють на WordPress, і для цього є вагома причина.

WordPress має все, що ви хочете, в ідеальній платформі CMS. Почати роботу легко, і багато компаній, що надають веб-хостинг WordPress, пропонують установку в один клік. Ви можете розширити функціональність практично будь-яким способом, який ви можете уявити, використовуючи плагіни (які схожі на додатки для WordPress).

У WordPress ви можете запустити магазин електронної комерції, онлайн-форум, LMS (систему управління навчанням), сайт аукціону, торговий майданчик та майже все, що ви можете вигадати.

Немає жодних обмежень на те, що ви можете робити з WordPress, і якщо ви виявите, що вам потрібно більше місця для вашого сайту в міру його зростання, ви можете легко оновити свій хостинг до керованої хостингової компанії WordPress.

Часті питання про CMS (FAQ)

Яка платформа CMS найкраще підходить для електронної комерції?

Найкраща платформа CMS для електронної комерції – це WordPress з WooCommerce. Хоча інші платформи електронної комерції теж хороші, ми вважаємо, що WooCommerce – найкращий варіант для більшості власників інтернет-магазинів.

Яка платформа CMS найкраще підходить для створення веб-сайту малого бізнесу?

WordPress полегшує створення веб-сайту для малого бізнесу. Він пропонує широкий вибір тем (дизайнів) і дозволяє використовувати всі інструменти, необхідні для розвитку вашого бізнесу.

Я можу використовувати платформу CMS без домену чи хостингу?

Всім сайтам потрібний хостинг. Іноді це надається компанією, яка створила платформу, а іноді це те, що ви купуєте у незалежного веб-хостингу (наприклад, під час використання WordPress).

Чи потрібна мені CMS для створення блогу?

Так, платформа для ведення блогів – це тип CMS, який дозволяє легко публікувати контент. Доступно багато різних платформ для ведення блогів.

Ми сподіваємося, що ця стаття допомогла вам дізнатися більше про найкращі платформи CMS. Також читайте нашу статтю, яка відповість на одне з найважливіших питань, скільки коштує створити свій сайт. >?